Sosyal Medya

Güncel

Mehmet Ocaktan: ‘AK Parti demokrasinin teminatıdır’

998 gün sonra dün Ankara Arena’da vuslat gerçekleşti ve son nokta konuldu. 16 Nisan referandumuyla gerçekleşen sistem değişikliğinden sonra ‘aşkı ve sevdası’ olarak tarif ettiği partisine dönen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan resmen AK Parti Genel Başkanı oldu. Bu aynı zamanda parlamenter sisteme fiili olarak konulan ilk nokta... 2019 seçimleriyle de artık son nokta konulmuş olacak.



Bugün itibariyle sistemin adını nasıl tarif edersek edelim, her açıdan farklı bir Türkiye’ye adım atıyoruz. Gerek sistemsel tasarım, gerekse uygulama anlamında dünyada benzer bir örneÄŸi olmayan Türkiye’ye özgü bir sistemle yönetileceÄŸiz artık. Bugüne kadar ‘Türk tipi’ baÅŸkanlıkla ilgili sayısız eleÅŸtiri ve analiz yapıldı. Åžu andan itibaren yeni sistemle ilgili bütün rezervlerimizi bir tarafa bırakarak uygulamalara odaklanmak durumundayız. Çünkü AK Parti bugüne kadar gerçekleÅŸtirdiÄŸi ekonomi ve demokratikleÅŸme hamlelerini, demokratik deÄŸerlere olan sadakati sayesinde baÅŸardı.

Sistemin adı ne olursa olsun, AK Parti bu deÄŸerleri bir tarafa bırakarak asla ‘üçüncü dünyacı’ bir yaklaşım içinde olmayacaktır. Dolayısıyla “uygulamalara bakmalıyız” derken esas amacımız yeni sistemin iÅŸleyiÅŸinin demokratik manada nasıl bir fotoÄŸrafı ortaya çıkaracağına dikkat çekmektir.

Nitekim AK Parti’nin dün gerçekleÅŸen 3. OlaÄŸanüstü Kongresinin sloganı da “Demokrasi, DeÄŸiÅŸim, Reform” olarak belirlenmiÅŸtir.

CumhurbaÅŸkanı ve aynı zamanda artık AK Parti Genel BaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan 3. OlaÄŸanüstü Büyük Kongre’de yaptığı konuÅŸmada, yeni sistemin yol haritası niteliÄŸinde olan önemli mesajlar verdi. Ama aynı zamanda dikkat çekici bir takım uyarılarda da bulundu.

Bir kere, bundan sonraki süreçte AK Parti’nin rotasının hangi istikamette olacağı konusunda zihnimizde bir netlik oluÅŸması için CumhurbaÅŸkanı’nın adeta millete bir teminat olarak sunduÄŸu ÅŸu ifadelerinin altını kalın çizgilerle çizmek gerekiyor: “AK Parti demokrasinin teminatıdır. AK Parti deÄŸiÅŸimin teminatıdır. AK Parti reformun adresidir.”

Ä°ÅŸte AK Parti’yi var eden ve 15 yıldır milletin teveccühüne mazhar kılan formülün üç temel dinamiÄŸi: Demokrasi, deÄŸiÅŸim, reform...

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, sadece genel bir demokrasi söylemini dillendirmiyor, çok daha radikal bir adım atarak bundan sonraki iktidar uygulamaları konusunda somut hedefler ortaya koyuyor: “Bu ülkede bir daha kimsenin farklılıkları yüzünden horlanmasına, ötekileÅŸtirilmesine, cezalandırılmasına kesinlikle izin vermeyeceÄŸiz. Özellikle gençlerimizin özgürlüğü konusunda en küçük bir tereddütleri olmasın. Kendilerinden önceki nesillerin maruz kaldıklarını yaÅŸamayacaklar.

Hiç kimse kendisini ötekileÅŸtirmiÅŸ hissetmesin, kimse özgürlük alanın tehdit altında görmesin, kimse geleceÄŸinden endiÅŸe duymasın. Bu ülkede tüm bireyler birinci sınıf vatandaÅŸtır. Demokrasi lafla deÄŸil icraatla olur.” 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, demokrasi ve deÄŸiÅŸim hedeflerini kararlılıkla ortaya koyarken, “Yarın milletimizin karşısında boynumuz bükük durmaktansa bugün içerideki ve dışarıdaki alçakların karşısına dimdik dikilir kaderimizdeki neyse onu yaÅŸarız” ifadeleriyle de 15 Temmuz ihaneti konusundaki kararlılığını da bütün dünyaya bir kez daha ilan ediyor. Ve hemen arkasından belki de bu kongrenin can alıcı cümlesini söylüyor: “Milletime sesleniyorum, bu kardeÅŸiniz Tayyip ErdoÄŸan’ın milletinin hayrına olmayan bir icraatını görürseniz gerekeni yapın.”

Son dönemde yaÅŸanan bütün olumsuzluklara raÄŸmen ErdoÄŸan AB konusunda da son derece net mesajlar verdi: “Bizim tercihimiz her ÅŸeye raÄŸmen yolumuza AB ile devam etmektir. Burada kararı verecek olan AB’dir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.